Top 3 greșeli de la diferiți producători

La ce tragi atenția când alegi un fotoliu tip sac?

Greșeala #1 - este folosită o umplutură greșită

Pentru fotolii este necesară umplutura din polistiren expandat de clasa I. La vedere perlele ar trebui să aibă aproximativ aceeași dimensiune, 2-5 mm în diametru, alb pur sau puțin bej. Dar unii producători, de dragul economiei, pot folosi perle zdrobite de polistiren.

Pe lângă aspectul urît, utilizarea perlelor zdrobite în fotolii vă vor supăra și cu următoarele:

Perlele zdrobite de polistiren nu țin sarcina. Integritatea bilelor este distrusă și sunt ușor mototolite sub greutatea persoanei așezate. Durata de itilizare a fotoliului nu va fi mai mult de 1-2 săptămâni (!)

Praful. La zdrobirea polistirenului, se formează o cantitate mare de praf fin, care treptat va ieși prin porii mici a husei interioare și va zbura prin casă.

Este periculos pentru sănătate. Spuma de polistiren pentru mărunțire este luată de la ambalajele aparatelor de uz casnic și de pe șantiere, si pot fi afectate de diferite substanțe dăunătoare sau microorganisme.

Determinarea calității umpluturii este ușar, rugați să vi-l arate. Dacă printre bile sunt multe rupte și lipite mai multe între ele, atunci sunt „zdrobite”. Este mai bine să vă abțineți de la achiziționarea acestui produs.

Greșeala #2 - inele de drenaj ieftine

Este foarte bine atunci când un fotoliu-sac din material dens, piele artificială sau material
impermeabil pentru exterior este echipat cu inele de sistem de drenaj a aerului. Ele permit ca la o așezare bruscă, aerul să iasă liber. Ca rezultat, nu există nicio presiune asupra cusăturilor. Inelele, ca și restul accesoriilor metalice de la fotoliu, trebuie să fie rezistente la umezeală. Pentru aceasta, există materiale speciale care sunt acoperite suplimentar cu un lac de protecție, după care sunt rezistente la spălare și udare.

Foto din stânga arată o simplă garnitură cromată și poate fi de diferite culori: negru, bronz, cupru. În foto din dreapta – o garnitură specială acoperită cu un lac de protecție. O poți recunoaște după o ramă mai subțire și o colorare platină.

Greșeala #3 - țesături nepotrivite pentru husa interioară

Unul dintre cele mai importante elemente ale fotoliului-sac este husa interioară. În ea se toarnă perlele și apoi, se înbracă husa exterioară. Husa interioară trebuie să fie de înaltă calitate, durabilă, rezistentă la umezeală, în același timp să lăsă aerul ușor să treacă și să aibă un sistem de fixare cu husa exterioară.

În foto de mai jos vedem rezultatul unei utilizări de 3 luni a fotoliului-sac. La stînga este de calitate proastă, la dreapta este perfectă.

Pentru a face fotoliul mai ieftin, unii producători pentru husa interioară folosesc material nețesut spunbond (material pentru acoperirea plantelor, foto din stânga). Are mai multe dezavantaje:

Se rupe usor. Pe foto vedem că după 3 luni de utilizare, husa se poate rupe. Așa de rezultat putem obține mai devreme dacă, de exemplu, vom sări în fotoliu.

Fotoliul nu este confortabil. Materialul nețesut se deosebește printr-o rigiditate crescută. După structura sa, se aseamănă cu hârtie, dar nu se întinde deloc. Drept urmare, fotoliul pare dur, preia prost forma corpului, deoarece suprafața aspră a husei interioare nu alunecă pe husa exterioară.

Lasă să treacă umezeala. Dacă ați vărsat cafeaua de dimineață pe fotoliu, atunci să știți că o parte din ea va trce prin husele exterioare și interioare direct în umplutură, de unde nu este posibil să o eliminați. E bine că e cafeua, dar dacă aveți copii sau animale domestice?)

Husa interioară trebuie să fie aibă structura netedă, să fie din nailon sau poliester, din lăuntru să aibă un strat alb (impregnare rezistentă la umiditate). E bine, dacă această parte a husei este din material ventilat, cum ar fi bumbacul. Acest lucru vă va permite să nu vă limitați în opțiunile de aterizare pe fotoliu: puteți sări și să vă scufundați, structurile nu sunt expuse riscului. Nailonul este un material țesut, deacea este foarte elastic și se adaptează la forma corpului persoanei așezate.

2 thoughts on “Cel mai important lucru despre fotoliile tip sac

  1. Kzkkldclout spune:

    thank you very much

  2. QazzyRen spune:

    very interesting, but nothing sensible

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *